Τύπος Αρωμάτων

ΛΟΥΛΟΥΔΕΝΙΑ

Η μεγαλύτερη ομάδα, η οποία χαρακτηρίζεται από αρώματα λουλουδιών, όπως τραντάφυλλο, γιασεμί, κανάγκα, νάρκισσο, τέμπερι, ίριδα και γαρύφαλλο.

ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτή η έννοια περιέχει τις ζεστές και αισθησιακές νότες του Αράβικου κόσμου. Βάλσαμα, όπως πατσουλί, ρητίνες όπως Βενζοΐνες, ζωικές αρωματικές ουσίες όπως μόσχου, ζήβεθου και άμβρας, καθώς επίσης και βανίλια και πικάντικα συστατικά, όπως μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο και κανέλα, δημιουργούν τον τόνο αυτής της ομάδας.

ΣΙΠΡ

Στις αρχές του εικοστού αιώνα, ο αρωματοποιός Φρανσουά Κότι δημιούργησε το Σιπρ από Μεσογειακά συστατικά, το οποίο το ονόμασε από το νησί της Κύπρου (Σιπρ στα γαλλικά). Αυτός ο συνδυασμός εσπεριδοειδών φρούτων, βρυών βελανιδιάς και βαλσάμικου πατσουλί δημιούργησε το στυλ για την εκτεταμένη οικογένεια των αρωμάτων σιπρ.

Έννοιες για θηλυκές νότες

Dpperfumum Αρώματα Γυναικεία και ανδρικά αρώματα

Έννοιες για αρσενικές νότες

Dpperfumum Αρώματα Γυναικεία και ανδρικά αρώματα

ΦΟΥΓΚΕΡ

Αυτό το στηλ απέκτησε το όνομά του από το άρωματ Φούγκες Ρουαγιάλ του οίκου Χούμπιγκαντ. Αυτό το άρωμα, το οποίο απευθυνόταν αρχικά στις γυναίκες και δημιουργήθηκες το 1882, έχει νότες κορυφής λεβάντας, βρύα βελανιδιάς και της νεοανακαλυφθήσας ουσίας κουμαρίνη. Ωστόσο, η αρμονία του φούγκερ εξελίχθηκε γρήγορα στο κύριο αντιπροσωπευτικό ανδρικό στυλ. Ωστόσο, δεν περιέχει καθόλου φτέρη (φούγκερ στα γαλλικά), όπως μπορεί κάποιος να πιστεύει σύμφωνα με το όνομα.

ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΗ

Οι τόνοι του γλυκού μελιού και της βανίλιας, του κεχριμπαριού και των μπαχαρικών, καθορίζουν αυτή την έννοια, η οποία έχει γίνει πρόσφατα επιτυχημένο στον τομέα των ανδρικών αρωμάτων.

ΣΙΠΡ

Δερμάτινα και ξυλώδη συστατικά δίνουν μία αρρενωπή αίσθηση, μαζί με τα χαρακτηριστικά σιπρ αρώματα των φρέσκων εσπεριδοειδών, των βρυών βελανιδιάς και του πατσουλιού.

Οι παραλλαγές

Πέρα από τις αρωματικές ουσίες που καθορίζουν την έννοια, κάθε άρωμα περιέχει μία σειρά συστατικών που του δίνουν ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα. Η βασική αρχή καθορίζεται από τις παραλλαγές, γνωστές επίσης και ως αποδόσεις. Οι μεταβάσεις μεταξύ των παραλλαγών μπορεί επίσης να είναι υγρά. 

Από τρεις έννοιες, στην περίπτωση των γυναικείων αρωμάτων, έχουν κατασκευαστεί δεκατρείς παραλλαγές.

  • Η «λουλουδένια» χωρίζεται σε έξι αποδόσεις: χόρτων, φρουτώδης, δροσερή, λουλουδένια, αλδεϋδική και γλυκιά.
  • Η «ανατολίτικη» χωρίζεται σε δύο αποδόσεις: κεχριμπαρένια και πικάντικη.
  • Η «σιπρ» έχει πέντε αποδόσεις: φρουτώδει, δροσερή, λουλουδένια, ζωική και χόρτων.

Οι τρεις αρωματικές έννοιες των ανδρικών αρωμάτων χωρίζονται σε εννέα παραλλαγές:

  • Η «φούγκερ» χωρίζεται σε τρεις αποδόσεις: λεβάντας, ξυλώδη – κεχριμπαριού, και δροσερή.
  • Η «Ανατολίτικη» χωρίζεται σε πικάντικη και κεχριμπαρένια.
  • Τέλος, η «σιπρ» για τους άνδρες χωρίζεται σε τέσσερα διαφορετικά στυλ: ξυλώδη, δερματοειδές, δροσερό και εσπεριδοειδές.
Καλάθι αγορών
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο